Kuvajt pogubio pet zatvorenika, među njima i bombaš

Bombaški napad 2015. godine izveden je tokom podnevne molitve muslimana petkom u jednoj od najstarijih šiitskih džamija u Kuvajtu

27.07.2023. 20:56
  • Podijeli:
sudska-presuda-pixabay.jpg

Kuvajt je u četvrtak saopćio da je pogubio pet zatvorenika, među kojima i osuđenika za bombaški napad na džamiju 2015. godine, u kojem je poginulo 27 ljudi, javlja Anadolija.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ISIS.

Iz kuvajtskog tužilaštva navedeno je da su petorica zatvorenika pogubljena vješanjem.

Bombaški napad 2015. godine izveden je tokom podnevne molitve muslimana petkom u jednoj od najstarijih šiitskih džamija u Kuvajtu.

Kuvajt, mala, naftom bogata država, izvela je svoje posljednje masovno pogubljenje u novembru 2022. godine, pogubivši sedam zatvorenika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()