Kremlj: Amerikanci pokušavaju sakriti nešto vezano za napad na koncertnu dvoranu u Moskvi

"Sve je čudno"

28.03.2024. 18:20
  • Podijeli:
moskva terorizam reuters-66011459b0411.webp Foto: Reuters

Rusija vidi američki fokus na ISIL koji je odgovoran za prošlosedmični napad na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u moskovskoj regiji kao pokušaj preusmjeravanja pažnje s nečeg drugog, rekao je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Govoreći u intervjuu za ruski dnevnik Izvestija, Peskov je rekao da izgleda čudno da Washington uzima slobodu govoriti o jedinoj verziji onoga što se dogodilo.

"To, naravno, pokazuje da se želi skrenuti pažnju s nečeg drugog", kazao je Peskov.

Pozvao je sve na strpljenje i čekanje službenih rezultata istrage, napomenuvši da do sada nitko nije iznosio službene verzije.

"Posebne službe rade na stvaranju sigurnosne kopije postojećih verzija i fokusiraju se na jednu obrazloženu jednu", rekao je Peskov.

Najmanje 140 ljudi je ubijeno, a više od 360 povrijeđeno 22. marta kada su naoružani napadači otvorili vatru na Crocus City Hall u Krasnogorsku, Moskovska oblast.

Istražni odbor saopćio je da je u pograničnoj regiji Bryansk priveo 11 osoba, uključujući četiri počinitelja, koji su bili na putu za Ukrajinu.

Moskovski okružni sud Basmanny kasno u nedjelju optužio je četvoricu počinitelja za terorizam i odobrio im pritvor do 22. maja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()