Kremlj: Amerika vodi indirektni rat s Rusijom

Moskva smatra da Patrioti neće pomoći okončanju rata

22.12.2022. 13:19
  • Podijeli:
Kremlj_PIXABAY-638892a4358e3.webp Foto: Pixabay

Američko slanje raketnog sistema protuzračne odbrane Patriot neće pomoći okončanju sukoba u Ukrajini i neće spriječiti Rusiju od postizanja svojih ciljeva, objavio je danas Kremlj.

Jučer je, podsjetimo, američki predsjednik Joe Biden potvrdio da će poslati Patriote Ukrajini kako bi se što uspješnije zaštitila od ruskih raketnih napada na energetsku infrastrukturu, zbog kojih će milioni Ukrajinaca Božić dočekati smrzavajući se u mraku.

Patrioti se prvenstveno koriste za presretanje i rušenje balističkih i krstarećih projektila, a Ukrajina je dugo vremena tražila zapadne zemlje za taj sistem kako bi učinkovitije rušila ruske rakete i tzv. dronove kamikaze.

U razgovoru s novinarima glasnogovornik ruskog predsjednika Putina, Dmitrij Peskov, rekao je da "nije bilo znakova spremnosti na mirovne pregovore tokom posjeta Zelenskog Americi.

Dodao je kako to dokazuje da Amerika "vodi indirektni rat protiv Rusije do zadnjeg Ukrajinca".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()