Kancelarija za medije vlade u Gazi: U izraelskim napadima od 7. oktobra ubijeno 100 novinara

Oko 1.200 Izraelaca ubijeno je u napadu Hamasa, a više od 130 talaca je i dalje u zarobljeništvu

23.12.2023. 18:42
  • Podijeli:
gaza izbjeglice reuters-65429eb3d3b5e.webp Foto: Reuters

Još jedan novinar ubijen je u Pojasu Gaze u izraelskim napadima, saopštila je Kancelarija za medije vlade u Gazi, čime se ukupan broj ubijenih novinara od 7. oktobra povećao na 100, javlja Anadolija.

"Broj ubijenih novinara povećan je na 100 od početka brutalnog rata u Pojasu Gaze, nakon smrti novinara Mohammeda Abu Hweidyja u izraelskom vazdušnom napadu na naselje Shuja'iya",  objavila je Kancelarija za medije na Telegramu.

Izraelski napadi na Pojas Gaze počeli su nakon napada palestinske grupe Hamas na Izrael 7. oktobra.

Od tada je ubijeno više od 20.000 Palestinaca, a poginulo je najmanje 8.000 djece i 6.200 žena. Više od 53.000 osoba je povrijeđeno.

U Gazi, gdje su mnogi i dalje pod ruševinama, uništena je civilna infrastruktura odnosno bolnice, obrazovne institucije, kao i bogomolje.

Oko 1.200 Izraelaca ubijeno je u napadu Hamasa, a više od 130 talaca je i dalje u zarobljeništvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()