Kancelarija za medije: 160 tijela izvučeno ispod ruševina u Pojasu Gaze

Navodi se da timovi civilne zaštite koriste ručne i primitivne metode za izvlačenje tijela

29.11.2023. 07:18
  • Podijeli:
gaza_primirje_anadolija -6565c96d48116.webp Foto: Anadolija

Ukupno 160 tijela Palestinaca izvučeno je ispod ruševina, sa ulica i puteva u protekla 24 sata u Pojasu Gaze, saopštila je u utorak vladina Kancelarija za medije, javlja Anadolu.

Navodi se da timovi civilne zaštite koriste ručne i primitivne metode za izvlačenje tijela.

“Suočavamo se s pravom humanitarnom katastrofom koja se odigrala početkom humanitarne pauze. Okupaciona vojska je srušila 300.000 stambenih jedinica, uključujući 50.000 potpuno srušenih i 250.000 djelimično srušenih”, navodi se u saopštenju.

Napominje da se “raseljeni iz sjeverne Gaze još uvijek ne mogu vratiti domovima jer ih okupaciona vojska sprječava i gađa bojevom municijom”.

Iz Kancelarije su pozvali na unošenje opreme i mašina kako bi se pomoglo timovima civilne zaštite da izvuku stotine leševa ispod ruševina.

“To će pomoći i u podizanju ruševina stotina hiljada domova, škola i bolnica koje je uništila okupaciona vojska”, dodaje se.

Izrael je pokrenuo masivnu vojnu kampanju u Pojasu Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

Od tada je ubijeno više od 15.000 Palestinaca, među kojima 6.150 djece i 4.000 žena.

Zvanični broj poginulih u Izraelu iznosi 1.200.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()