Kanađanin preko interneta prodavao otrov, osumnjičen za 88 smrti

Policija vjeruje da je Law distribuirao i prodavao otrov putem interneta kako bi ciljao pojedince sklone samopovrijeđivanju

26.08.2023. 11:14
  • Podijeli:
otrov foto Pixabay-63be79180b152.webp Foto: Pixabay

Pokrenuta je istraga o smrti 88 ljudi u Velikoj Britaniji koji su kupili otrov preko kanadske internet stranice.

Istraga je pokrenuta nakon što je Kanađanin Kenneth Law (57) uhapšen u maju i optužen u Ontariju po dvije tačke optužnice za savjetovanje i pomaganje u samoubistvu, piše Sky News.

Policija vjeruje da je Law distribuirao i prodavao otrov putem interneta kako bi ciljao pojedince sklone samopovrijeđivanju. Istraga je u međuvremenu proširena.

Sada je britanska Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA) otkrila da je identifikovala 272 osobe u Velikoj Britaniji koje su kupovale artikle sa kanadskih internetskih stranica u dvije godine do aprila 2023. Od njih 272, preminulo je 88 ljudi.

Potparol NCA upozorio je da se trenutno u ranoj fazi istrage ne može potvrditi da su kupovine preko interneta uzrokovale bilo koji smrtni slučaj. Međutim, napominje da se svaki smrtni slučaj istražuje.

Regionalna policija u Ontariju ističe da je hemikalija koja se preko onlajna prodavala bela, kristalna stvar koja se ponekad koristi u obradi hrane. Rekli su da može smanjiti nivo kiseonika, otežati disanje i može rezultirati smrću ako se konzumira u većim količinama, prenosi Sky News.

U izvještajima se navodi da je Law osumnjičen za slanje 1200 paketa na adrese u 40 zemalja, a policijske istrage takođe su u toku u SAD-u, Italiji, Australiji i Novom Zelandu.

Law bi uskoro trebalo da se pojavi pred sudom u Ontariju, prema lokalnim medijima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()