Jermenija odbila da učestvuje na samitu ODBB-a: Moskva razočarana

Pašinjan je ranije u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom rekao da neće prisustvovati sastanku Savjeta ODKB u Minsku

14.11.2023. 14:39
  • Podijeli:
Tan2023-09-1912542208_4 nagorno karabah jermenija AP PhotoSergei Grits-650ac518f3324.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Kremlj je razočaran što je jermenski premijer Nikol Pašinjan odlučio da ne učestvuje na samitu Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbjednosti /ODKB/ koji je zakazan za 23. novembar, saopštio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

"Ako je to tačno, onda je razočaravajuće. Razumijemo da svi šefovi vlada i država imaju svoj raspored rada i svoje okolnosti. Međutim, može se samo izraziti žaljenje, jer ovakvi sastanci pružaju dobru priliku za razmjenu mišljenja i upoređivanje stavova", rekao je Peskov novinarima u Moskvi.

On je, međutim, naglasio da je ODKB i dalje relevantna platforma, prenio je TASS.

"Sastanci koji se održavaju u okviru ODKB-a su dodatni dokaz za to", dodao je Peskov.

Pašinjan je ranije u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom rekao da neće prisustvovati sastanku Savjeta ODKB u Minsku.

On je izrazio nadu da će njegovi partneri u organizaciji razumijeti njegovu odluku.

Pašinjan i zvaničnici Ministarstva spoljnih poslova Jermenije su više puta izjavljivali da Jerevan ne razmišlja o mogućem povlačenju iz ODKB. Ipak, jermenski zvaničnici nisu prisustvovali događajima ODKB-a nekoliko mjeseci.

Jermenija je, takođe, opozvala svog ambasadora u ODKB i nije imenovala novog šefa svoje diplomatske misije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()