Jermeni napali ambasadu Azerbejdžana u Parizu

Na snimku se vidi kako desetine ljudi pokušava da sruši ulaz u zgradu ambasade, noseći jermenske zastave

18.09.2022. 21:44
  • Podijeli:
ambasada Azerbejdzana u Parizu_screenshot Cropped-1663766035053.webp Foto: Twitter / Screenshot

Pristalice zajednice francuskih Jermena napali su zgradu Ambasade Azerbejdžana u Francuskoj, javlja Anadolija.

Na video snimku koji je podijelio azerbejdžanski ambasador u nedjelju na Twitteru može se vidjeti kako jermenski radikali nasrću na Ambasadu Azerbejdžana.

"Armenski radikali koji žive u Francuskoj napali su zgradu Ambasade Azerbejdžana u Parizu", rekao je ambasador Rahman Mustafayev te dodao:

"Osim jermenskih barbara, francuski predsjednik Emmanuel Macron ne štiti ambasade i ignoriše naše zahtjeve da nam se obezbijedi sigurnost, što je zaista sramota za Francusku."

Na snimku se vidi kako desetine jermenskih pristalica pokušavaju da sruše ulaz u zgradu ambasade, noseći jermenske zastave.

Ministarstvo vanjskih poslova Azerbejdžana također je osudilo "kriminalne radnje" jermenske zajednice.

"Snažno osuđujemo kriminalne radnje radikalnih armenskih grupa i očekujemo da institucije odgovorne za sprečavanje ovakvih provokacija obavljaju svoje dužnosti", navodi se u saopštenju ministarstva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()