Jenjavaju požari koji su opustošili sjeveroistok Grčke

Pojačanja su poslata tokom vikenda u region Evrosa, u blizini granice sa Turskom, čime je ukupan broj vatrogasaca danas porastao na 741, uz podršku od 124 vozila i dvije letjelice

04.09.2023. 15:50
  • Podijeli:
grcka pozari reuters-64c23f61a83f7.webp Foto: Reuters

Postepeno jenjava veliki šumski požar koji je krajem augusta opustošio ogromne površine šuma na sjeveroistoku Grčke iako stotine vatrogasaca i dalje gase džepove, saopštila je vatrogasna služba.

Pojačanja su poslata tokom vikenda u region Evrosa, u blizini granice sa Turskom, čime je ukupan broj vatrogasaca danas porastao na 741, uz podršku od 124 vozila i dvije letjelice.

Požar je odnio života, a vjeruje se da su nastradali migranti koji su nedavno prešli granicu.

Požar je izbio 19. avgusta u blizini grada Aleksandrupolisa i spojio se sa drugim požarima u jedan masivni vatreni fron. Do juče je izgorjelo više od 93.000 hektara zemlje, prema podacima službe EU za vanredne situacije "Kopernik".

Šumski požari su uobičajeni u Grčkoj i drugim zemljama južne Evrope tokom toplih i suvih ljetnih perioda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()