Izraelska vojska raznijela eksplozivom podrume nekoliko zgrada bolnice Al-Shifa u Gazi

"Izraelska vojska je jedina strana koja puca u bolnici Al-Shifa i njenoj okolini", rekao je izvor iz ove zdravstvene ustanove

15.11.2023. 15:00
  • Podijeli:
izrael gaza idf AP PhotoMajdi Mohammed via Tanjug-65538e47efbfd.webp Foto: AP PhotoMajdi Mohammed via Tanjug

Izraelska vojska raznijela je eksplozivom podrume nekoliko zgrada u bolničkom kompleksu Al-Shifa nakon što su ga u srijedu izraelske snage upale u kompleks, javlja Anadolu.

"Izraelska vojska je jedina strana koja puca u bolnici Al-Shifa i njenoj okolini", rekao je izvor iz ove zdravstvene ustanove.

Prema njegovim riječima, izraelska vojska drži desetine raseljenih ljudi i medicinskog osoblja u dvorištu bolnice i ispituje ih.

Prema izvještajima, "izraelska vojska vrši opsežne pretrage u zgradama koje je upala".

"Snajperisti izraelske vojske zauzeli su položaje na krovovima nekoliko visokih zgrada u bolnici", rekao je isti izvor.

Prema vladinoj Kancelariji za medije u Gazi, unutar medicinskog kompleksa nalazi se oko 1.500 medicinskih radnika, 700 pacijenata, 39 prijevremeno rođenih beba i 7.000 raseljenih osoba.

Izraelski napad na Pojas Gaze ušao je u 40. dan, najmanje 11.320 Palestinaca je ubijeno, među kojima više od 7.800 žena i djece, dok je više od 29.200 povrijeđeno.

Od prošlog mjeseca hiljade zgrada, uključujući bolnice, džamije i crkve, oštećene su ili uništene u nemilosrdnim izraelskim vazdušnim i kopnenim napadima na opkoljenu enklavu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()