Izbila tučnjava u ženskom zatvoru u Hondurasu, stradala 41 osoba

Lokalni mediji su prenijeli da su članice jedne ženske grupe zapalile ćeliju rivalske bande

21.06.2023. 07:23
  • Podijeli:
honduras zatvor reuters-6492890f9f3ab.webp Foto: Reuters

U sukobu rivalskih bandi u ženskom zatvoru u blizini glavnog grada Hondurasa poginula je 41 osoba, saopćila je tamošnja policija.

Prema prvom bilansu, 41 osoba je stradala u sukobu koje se dogodio u zatvoru koji se nalazi 25 kilometara sjeverno od Tegusigalpe, rekao je za France press portparol policije Edgardo Barahona.

Ministarstvo sigurnosti saopćilo je na Twitteru da osuđuje vandalizam i da je proglašena vanredna situacija.

Lokalni mediji su prenijeli da su članice jedne ženske grupe zapalile ćeliju rivalske bande. U tom zatvoru je oko 900 žena.

Mnogi pripadnici policije i vojske su raspoređeni oko zatvora gdje su se takođe okupili rođaci zatvorenica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()