Iz SAD-a pozvali Netanyahua da održi govor na sjednici Kongresa

Kraj rata u Gazi?

01.06.2024. 08:19
  • Podijeli:
američki kongres, Kongres SAD, 30 jan 2024 - profimedia-65d4af876b6bf.webp Foto: Profimedia

Predstavnici oba doma američkog Kongresa pozvali su izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da se obrati na njihovom zajedničkom zasjedanju.

Republikanski predsjednik zastupničkog doma Mike Johnson danas je poslao služben poziv izraelskom premijeru da se obrati Kongresu.
Nije poznat datum kad bi se izraelski premijer trebao obratiti u Washingtonu.

Podsjetimo da je američki predsjednik Joe Biden sinoć potvrdio da je Izrael ponudio plan za prekid vatre i oslobađanje taoca.

Prijedlog je dostavljen Hamasu putem Katara te se sastoji iz tri faze.

Glavni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Guterres podržao je novi prijedlog za zaustavljanje rata u Gazi.

Njegov glasnogovornik je rekao kako on mjesecima poziva na potpun i humanitaran pristup te oslobađanje taoca.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock se pridružila brojnim čelnicima koji su pozdravili ovaj prijedlog.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()