ISW: Wagner uzima "taktičku pauzu" u Bahmutu

Bahmut je već mjesecima mjesto žestokih borbi, a iz Wagnera je rečeno da su početkom ove sedmice preuzeli kontrolu nad istočnim dijelom grada

10.03.2023. 21:11
  • Podijeli:
bahmut - reuters-63fef56776775.webp Foto: Reuters

Čini se da ruska plaćenička grupa Wagner uzima privremenu taktičku pauzu u istočnom Bahmutu, procjenjuje američki think-tank Institut za proučavanje rata (ISW).

Bahmut je već mjesecima mjesto žestokih borbi, a iz Wagnera je rečeno da su početkom ove sedmice preuzeli kontrolu nad istočnim dijelom grada. Međutim, prema Institutu za proučavanje rata (ISW) nije jasno hoće li grupa zadržati svoju operativnu premoć u budućim ruskim ofenzivama u gradu.

"Nije bilo  izvještaja o borcima Wagnera koji izvode ofenzivne operacije iz istočnog Bahmuta u središnje dijelove grada, otkako su ruske snage zauzele cijeli istočni Bahmut, koji se nalazi istočno od rijeke Bahmutka", navodi se u posljednjem izvješću ISW-a.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()