I princ Endrju u Epstajnovim dokumentima: Objavljeni detalji o seksualnom uznemiravanju

Princ Endrju nije dostupan za komentar u ovom trenutku

04.01.2024. 08:34
  • Podijeli:
princ-andrew-profimedia.jpg

Žena koja je rekla da je žrtva seksualnog prestupnika DŽefrija Epstajna izjavila je da je britanski princ Endrju stavio ruku na njene grudi u Epstajnovoj gradskoj kući na Menhetnu 2001. godine, navodi se u otpečaćenim sudskim dokumentima iz građanske tužbe.

Incident, o kojem su ranije izvijestili drugi mediji, a princ Endrju ga negirao, nalazi se među detaljima opisanim u zbirci prethodno redigovanih dokumenata, koji otkrivaju nekoliko novih detalja o obimu Epstajnovih navodnih aktivnosti u trgovini ljudima.

Očekuje se da će u narednim danima biti otpečaćeno još dokumenata.

Princ Endrju nije dostupan za komentar u ovom trenutku.

Epstajn se družio sa najuticajnijim ljudima sa Volstrita, članovima kraljevske porodice i poznatim ličnostima prije nego što je 2008. godine priznao krivicu za traženje prostitucije od maloljetnice.

On je izvršio samoubistvo 2019. godine u 66. godini, dok je čekao suđenje po federalnoj optužbi za seksualnu trgovinu.

Desetine žena optužile su Epstajna da ih je prisiljavao da pružaju seksualne usluge njemu i njegovim gostima na njegovom privatnom karipskom ostrvu i u kućama koje je imao u NJujorku, Floridi i Novom Meksiku.

Imena više od 150 ljudi pomenutih u tužbi Virdžinije Đufre godinama su držana pod pečatom, sve dok savezni sudija prošlog mjeseca nije presudio da ne postoji zakonsko opravdanje da dokumenti budu privatni.

U izjavi, Đufreova je rekla da je imala seksualne odnose sa nekoliko političara i finansijskih moćnika.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()