I dalje se traga: Nestalima u podmornici ostalo još nekoliko sati kisika

Počela utrka s vremenom

22.06.2023. 07:10
  • Podijeli:
podmornica reuters-649136484fb45.webp Foto: Reuters

I dalje traje operacija potrage za nestalom podmornicom Titan, obzirom da je prema procjenama nestalim u podmornici ostalo još nekoliko sati kisika.

Američka obalska straža objavila je u srijedu dokumente koji prikazuju područje koje je do sada pretraženo, ali bez većeg uspjeha.

"Kada ste usred slučaja traganja i spašavanja uvijek imate nade", rekao je kapetan američke obalske straže Jamie Frederick.

Ono što spasioce raduje jeste i informacija da su se na području pretrage čuli i dodatni podvodni zvukovi koji mogu ukazivati na to da se podmornica nalazi u blizini.

"Za sada ne znamo o kakvim se zvukovima tačno radi, ali se nada mora održavati", rekao je Frederick.

Također naglasio je kako će se tokom noći i dana područje pretrage proširiti na više od 28.700 kvadratnih kilometara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()