Hakerski napad prekinuo program iranske televizije

Gledaoci su na ekranima mogli da vide maskiranu osobu, dok je u pozadini bila slika iranskog vrhovnog vođe Alija Hamneija u plamenu

09.10.2022. 10:02
  • Podijeli:
hakerski napad screen shot-1665302340944.webp Foto: YouTube screenshot

Iranska državna televizija prekinula je prenos svog redovnog programa zbog hakerskog napada grupe "Alijeva pravda", prenosi BBC.

Prije prekida programa, gledaoci su na ekranima mogli da vide maskiranu osobu, dok je u pozadini bila slika iranskog vrhovnog vođe Alija Hamneija u plamenu, prenijeli su iranski mediji.

Tokom jučerašnjeg dana na društvenim mrezama su se pojavili video snimci na kojima se vide studenti univerziteta u Teheranu kako skandiraju poruke protiv predsjednika Irana Ebrahim Raisija.

Napad na televiziju je usljedio nakon pogibije najmanje tri osobe na protestima, kada su se okupljeni demonstranti sukobili sa snagama bezbjednosti.

Antivladini protesti u Iranu počeli su prošlog mjeseca, nakon smrti mlade Iranke kurdskog porekla Mahse Amini (22) koju je pritvorila policija za moral, zbog navodnog kršenja pravila nošenja hidžaba.

Amini je pala u komu nekoliko sati nakon hapšenja i preminula 16. septembra u pritvoru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()