Hakeri napali internetsku stranicu Vatikana

Do napada na službenu web stranicu Svete Stolice dolazi samo dan nakon što je papa Franjo kritikovao rusku vojsku u Ukrajini

Autor: UNA HR
30.11.2022. 19:03
  • Podijeli:
Papa Franjo_Vatican Media_REUTERS-63879a0207510.webp Foto: Vatican Media / Reuters

Službena internetska stranica Vatikana isključena je u srijedu zbog hakerskih napada, objavila je Sveta Stolica.

Ni u trenutku pisanja ovog članka nije se moglo pristupiti web stranici vatican.va.

'Neuobičajeni pokušaji pristupa stranici'

"Tehnička istraga je u toku zbog neuobičajenih pokušaja pristupa stranici", kazao je direktor Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, a prenosi Reuters.

Bruni nije ulazio u detalje.

U utorak papa Franjo osudio okrutnost ruske vojske u Ukrajini

Do hakerskog napada na službene stranice Vatikana dolazi samo dan nakon što je papa Franjo osudio okrutnost ruske vojske u Ukrajini. Papina izjava za isusovački magazin America naišla je na žestoke reakcije Moskve.

Poglavar Katoličke crkve ranije se nudio za posrednika u pregovorima Rusije i Ukrajine. Iako je od početka kritizirao rusku invaziju na Ukrajinu, nastojao je ne spominjati imena političara, pa čak ni samu Rusiju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()