Galjamov: Postoji mogućnost vojnog puča u Rusiji

Uvjeren je, kaže, da će Rusi tražiti nekoga koga bi okrivili za mnoge vojne gubitke nakon ruske invazije na Ukrajinu i ekonomske probleme zbog sankcija s kojim se Rusija suočila od početka invazije

31.01.2023. 20:33
  • Podijeli:
putin (3)-63bed609d12ba.webp Foto: Reuters

Bivši savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je pisao njegove govore Abas Galjamov u intervjuu za CNN je rekao da postoji mogućnost vojnog puča u Rusiji.

Uvjeren je, kaže, da će Rusi tražiti nekoga koga bi okrivili za mnoge vojne gubitke nakon ruske invazije na Ukrajinu i ekonomske probleme zbog sankcija s kojim se Rusija suočila od početka invazije.

"Ruska ekonomija je u kolapsu. Rat je izgubljen. Sve je više mrtvih koji se vraćaju u Rusiju, tako da će Rusi nailaziti na sve više poteškoća i pokušavat će pronaći objašnjenje zašto se to dešava, gledajući oko sebe u političke procese" rekao je Galjamov, te dodao:

"U ovom trenutku mislim da će vojni udar postati moguć"- kazao je.

Smatra da bi do toga moglo doći u narednih 12 mjeseci.

"Kada se promijeni politička situacija i kada je na čelu zemlje omražen nepopularan predsjednik, a rat je zaista nepopularan, a za to treba proliti krv, u tom trenutku državni udar postaje realna mogućnost",  istakao je.

Pretpostavlja da bi Putin mogao otkazati predsjedničke izbore zakazane za mart 2024. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()