Evo šta je Putin poručio bivšem britanskom ambasadoru u BiH

Na ceremoniji u Kremlju ruski je predsjednik prihvatio akreditive više od 20 ambasadora

06.12.2023. 15:00
  • Podijeli:
putin Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Tanjug-6537ade13b4c7.webp Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug

Vladimir Putin, predsjednik Rusije, juče je stajao poprilično daleko od novih stranih ambasadora u Rusiji, što je scena koja je podsjetila na period pandemije koronavirusa.

Na ceremoniji u Kremlju ruski je predsjednik prihvatio akreditive više od 20 ambasadora među kojima je bio i najnoviji britanski ambasador u Rusiji Nigel Casey, koji je, inače, bio i britanski ambasador u BiH.

Putin je rekao da se nada da će se odnosi između Londona i Moskve poboljšati, prenosi Index.

"Nadajmo se da će se situacija promijeniti nabolje u interesu naše dvije zemlje i naroda. Nažalost, iz sanitarnih razloga, ne možemo više razgovarati, družiti se. Nadam se da će doći bolja vremena, ne samo u politici nego i u zdravstvu, i da ćemo to moći", rekao je on.

Sky News ističe da je Casey naglasio da je britanski prioritet okončanje ljudske patnje za koju je rekao da ju je prouzrokovao Putin u Ukrajini.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()