EU: Web stranice za odrasle obuhvaćene novim propisima

Kanadski “Pornhab” je objavio da je do 31. jula imao 33 miliona mjesečnih korisnika u prosjeku u EU, izračunato u posljednjih šest mjeseci

20.12.2023. 20:10
  • Podijeli:
eu evropska unija pixabay (2)-639833f2288cb.webp Foto: Pixabay

EU je dodala tri kompanije za sadržaje za odrasle – “Pornhab”, “Stripchat” i “Xvideos” – na listu firmi koje podliježu novim strogim pravilima o online sadržaju, izjavio evropski komesar za unutrašnje tržište Thierry Breton.

Nova pravila, poznata kao Zakon o digitalnim uslugama (DSA), zahtijevaju od kompanija da vrše upravljanje rizicima, da se podvrgnu eksternoj i nezavisnoj reviziji i da dijele podatke sa vlastima i istraživačima. Breton je rekao da ove tri kompanije “potpadaju pod strože DSA obaveze” i da je “stvaranje bezbjednijeg onlajn okruženja za našu djecu prioritet provođenja” ovog zakona.

EU je u aprilu uvrstila pet “Alfabet Google” filijala, dvije kompanije “Mete”, dvije kompanije “Microsofta”, mrežu “X” i “Aliexpress” među 19 firmi za koja važe nova pravila. One će morati da učine više da se izbore sa dezinformacijama, pruže više zaštite i izbora korisnicima i obezbijede jaču zaštitu za djecu ili rizikuju novčane kazne od čak šest odsto svog globalnog prometa.

Kanadski “Pornhab” je objavio da je do 31. jula imao 33 miliona mjesečnih korisnika u prosjeku u EU, izračunato u posljednjih šest mjeseci.

DSA pokriva kompanije sa više od 45 miliona korisnika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()