El Sabah ponovo imenovan za premijera Kuvajta

Odluka je donesena više od mjesec dana nakon što je Vlada podnijela ostavku zbog neslaganja sa parlamentom, čiji se članovi biraju na izborima

05.03.2023. 10:45
  • Podijeli:
kuvajt-pozvao-svoje-drzavljane-da-napuste-veliku-britaniju-zbog-omicron-koronavirusa.jpg

Kuvajtski princ prestolonasljednik imenovao je danas ponovo Ahmada Navafa el Sabaha za premijera i zatražio od njega da predloži kabinet, javila je državna agencija KUNA.

Odluka je donesena više od mjesec dana nakon što je Vlada podnijela ostavku zbog neslaganja sa parlamentom, čiji se članovi biraju na izborima.

Ovaj spor je otežavao provođenje reformi, uključujući usvajanje zakona o dugovima koji bi omogućio Kuvajtu da izađe na međunarodna finansijska tržišta.

Princ prestolonasljednik šeik Mešal el Ahmad el Sabah, koji je preuzeo veći dio dužnosti od emira, prošle godine je raspustio parlament i raspisao prijevremene izbore, na kojima su pripadnici opozicije postigli dobar rezultat.

Spor je nastao kada su poslanici zatražili od Vlade da predstavi prijedlog zakona o ublažavanju dugova, prema kojem bi država mogla da otkupljuje lične zajmove građana.

Takođe su zatražili da ispitaju dva ministra, nakon čega je Vlada podnijela ostavku u januaru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()