Ekstremne temperature u Indiji: Preminule 84 osobe

Vlasti pokušavaju da se izbore i sa nestašicama vode i šumskim požarima

01.06.2024. 14:55
  • Podijeli:
indija, suša, nestašica vode - 26 maj 2024 - profimedia-665b1556ed818.webp Foto: Profimedia

U Indiji su preminule 84 osobe usljed visoke temperature koja je premašila 48 stepeni, a tokom noći je iznad 32 stepena Celzijusova.

Indijski dnevnik "Tajms of Indija" navodi da su u državama Bihar i Odiša na istoku Indije preminule 24 osobe, uključujući zvaničnike izborne komisije i policajca.

U državi Radžastan u proteklih sedam dana registrovano je 55 smrtnih slučajeva povezanih sa visokim temperaturama. Pet novih slučajeva prijavljeno je jutros.

Vlasti pokušavaju da se izbore i sa nestašicama vode i šumskim požarima.

Indijska Meteorološka služba javila je da će visoka temperatura danas postepeno početi da opadaju u Nju Delhiju i susjednim državama, ali da će se i dalje u pojedinim dijelovima zadržati velike vrućine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()