Donald Trump u petak je podnio lični finansijski izvještaj Federalnoj izbornoj komisiji

Izvještaj je morao podnijeti izbornoj komisiji s obzirom na to da je kandidat na predsjedničkim izborima 2024. godine

15.04.2023. 09:40
  • Podijeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Reuters-64330047b682d.webp Foto: Reuters

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump u petak je podnio lični finansijski izvještaj Federalnoj izbornoj komisiji, čime je javnosti dao prvi uvid u svoje finansije nakon odlaska iz Bijele kuće.

Izvještaj je morao podnijeti izbornoj komisiji s obzirom na to da je kandidat na predsjedničkim izborima 2024. godine, međutim on ne daje preciznu finansijsku sliku jer se od kandidata ne traži da prijave sve svoje obaveze u širokom rasponu.

Dokument je napisan na stotinu stranica i pruža uvid u nove Trumpove finansije, otkako je napustio funkciju, što uključuje i njegov poslovni poduhvat na društvenim mrežama te prošlogodišnju prodaju digitalnih trgovačkih kartica poznatih kao NFT.

Dokumentacija uključuje i popis brojne Trumpove imovine kao što su nekretnine u njegovom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi..

Prijavio je više od pet miliona dolara prihoda od govornih angažmana, odnosno različitih predavanja. Od NFT-a je zaradio između 100.000 i milion dolara prihoda, a od društvene mreže koju je pokrenuo nakon što je izbačen sa Twittera i Facebooka, Trump je zaradio između pet i 25 miliona dolara.

Od 16 knjiga koje je Trump naveo, "Umjetnost dogovora" - njegovi memoari iz 1987. koji se zasnivaju na poslovnim savjetima, imali su najveću zaradu, koja je, prema izvještaju, ostvarila honorar između 100.000 i milion dolara. Većina knjiga je dobila honorare manje od 201 dolara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()