Čovjek uhapšen nakon što je gol trčao u avionu

Policija je saopćila da su "službenici uhitili muškarca nakon što je navodno usred leta trčao gol kroz avion i oborio člana posade na pod"

28.05.2024. 19:09
  • Podijeli:
avion virgin atlantic y@@VirginAtlantic-6565c1dcc00f4.webp Foto: X@VirginAtlantic

Australska policija je u utorak saopćila da je uhitila muškarca koji je ometao domaći let nakon što je navodno gol trčao niz prolaz i oborio člana posade.

Avion na letu VA696 iz Pertha za Melbourn bio je primoran da se okrene ubrzo nakon što je poletio u ponedeljak uvečer.

"Po dolasku u Perth, avion je dočekala australska federalna policija i gost koji je pravio nered je iskrcan", navodi se u saopćenju aviokompanije Virgin Australia.

Policija je saopćila da su "službenici uhitili muškarca nakon što je navodno usred leta trčao gol kroz avion i oborio člana posade na pod".

"Čovjek je prebačen u bolnicu na procjenu, gdje ostaje", navodi se u saopćenju policije.

Australijski emiter ABC javio je da niko nije ozlijeđen u incidentu.

"Sigurnost naših gostiju i posade je naš glavni prioritet i iskreno se izvinjavamo pogođenim gostima", saopćila je Virgin Australia.

Očekuje se da će se muškarac pojaviti pred sudom 14. lipnja, iako optužbe sa kojima će se suočiti još nisu pravomoćne. Pokrenuta je istraga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()