Član Hamasa poručio: Da bi oslobodli taoce, moramo prvo ih pronaći

Zvaničnik Hamasa imenovan kao Abu Hamid rekao je za ruski dnevnik Komersant da je ta organizacija uvijek bila voljna da oslobodi civile, ali joj je "potrebno vrijeme da ih nađe".

27.10.2023. 21:16
  • Podijeli:
taoci prostest reuters-653bd9484034c.webp Foto: Reuters

Član delegacije palestinskog Hamasa koja je u poseti Rusiji izjavio je danas da je toj organizaciji potrebno vrijeme da otkrije gdje se nalaze svi taoci koji su oteti 7. oktobra u napadu na Izrael.

Zvaničnik Hamasa imenovan kao Abu Hamid rekao je za ruski dnevnik Komersant da je ta organizacija uvijek bila voljna da oslobodi civile, ali joj je "potrebno vrijeme da ih nađe".

On tvrdi da razne organizacije drže taoce i da je potreban prekid vatre kako bi se omogućilo Hamasu da ih nađe i oslobodi.

U oslobađanju talaca, kojih je kako navodi izraelska vojska više od 220, posreduju Katar i Egipat. Do sada su oslobođene četiri žene, dvije Amerikanke i dvije Izraelke.

Katarski ambasador u SAD Mešal bin Hamad al-Tani razgovarao je sa Izraelcem Avihajem Brodecom čije troje djece je zatočeno u Gazi, javili su izraelski mediji.

Brodec koji je demonstrirao ispred Ministarstva odbrane Izraela u Tel Avivu se zahvalio katarskom izaslaniku na uloženim naporima za oslobađanje talaca.

On je zamolio Al-Tanija da nastavi sa pregovorima kako bi se oslobodila njegova porodica i još tridesetak druge djece koje su oteli ekstremisti.

Delegacija zvaničnika Hamasa, predvođena članom političkog krila Musom Abu Marzukom, se u četvrtak u Moskvi sastala sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Mihailom Bogdanovim i razgovarala o oslobađanju talaca.

Izrael je oštro kritikovao Rusiju što je bila domaćin zvaničnicima Hamasa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()