Češki predsjednik apeluje: Ne zloupotrebljavajte tragediju

Pavel je izrazio veliku tugu, nemoć i bijes zbog nepotrebnog gubitka tolikog broja mladih života i iskreno saučešće porodicama. O

22.12.2023. 17:30
  • Podijeli:
Petr Pavel_inauguracija predsednika Češke_Foto Reuters (1)-640a083030af7.webp Foto: Reuters

Češki predsjednik Petr Pavel apelovao je na političare, medije i građane da tragediju na Filozofskom fakultetu u Pragu ne koriste u političke svrhe, za napade na policiju ili za širenje dezinformacija.

On je istakao da je važno, između ostalog, pronaći razumna rješenja kako bi se u budućnosti, ako je ikako moguće, spriječile situacije slične jučerašnjoj tragediji.

Prema Pavelovim riječima, Češkoj je sada uglavnom potrebna uzdržanost, koja će omogućiti da se sve istraži do detalja, prenosi češka novinska agencija ČTK.

Pavel je izrazio veliku tugu, nemoć i bijes zbog nepotrebnog gubitka tolikog broja mladih života i iskreno saučešće porodicama. On je, takođe, poželio svim povrijeđenima da se što brže oporave sa što manje posljedica.

"Uzdržanost će omogućiti da se sve istraži do detalja, ali je potrebna i da se ne bi pogoršala patnja ljudi. U datoj situaciji potrebno je pronaći unutrašnji mir, ali i razumna rješenja kako bi se ovakve situacije, ako je ikako moguće, spriječile u budućnosti", rekao je Pavel.

U napadu dvadesetčetvorogodišnjeg studenta Davida Kozaka na Filozofskom fakultetu Karlovog Univerziteta u Pragu juče je ubijeno 14 ljudi, dok je 25 ranjeno. Tačni motivi napadača se utvrđuju

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()