Božićna poruka kralja Charlesa srušila rekorde gledanosti u Velikoj Britaniji

U osmominutnoj poruci Charles je odao počast svojoj majci i osvrnuo se na krizu troškova života

Autor: UNA HR
27.12.2022. 11:16
  • Podijeli:
kralj charles, profiemdia-63aaa5384ed4a.webp Foto: Profimedia

Božićno obraćanje kralja Charlesa bilo je najgledanije božićno TV obraćanje jednog monarha ikada, budući da je BBC slavio pobjedu u svečanoj gledanosti nad rivalima u streamingu poput Netflixa.

Rekordnih 10,6 milijuna gledatelja gledalo je Charlesov prijenos na BBC One, BBC Two i ITV, što ga čini najgledanijim programom na Božić.

To je također najpopularnija božićna emisija jednog monarha u dva desetljeća koliko se vode službeni zapisi gledanosti televizije koji prate razinu gledanosti.

Prosječno 8,1 milijun gledatelja gledalo je prijenos na BBC One, s 1,58 milijuna na ITV-u i 929 000 na BBC Two, koji je uključivao znakovni jezik, piše Guardian.

Charles se obratio naciji iz kapelice svetog Jurja u dvorcu Windsor, gdje je prije tri mjeseca održana služba za misu njegove pokojne majke, kraljice Elizabete II., i gdje je ona 1999. godine održala božićnu poruku.

U osmominutnoj poruci Charles je odao počast svojoj majci i osvrnuo se na krizu troškova života koja je zahvatila naciju, uz snimke banaka hrane i obroka koji se dijele potrebitima.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()