Bijesni na poteze Izraela: Kolumbija podnosi zahtjev u UN-u za potpuno priznavanje Palestine

“Ovo je masakr u bolnici Al-Shifa koji je pokrenuo izraelski premijer Benjamin Netanyahu"

14.11.2023. 07:48
  • Podijeli:
Tan2023-09-1815401622_1 skupština ujedinjene nacije AP PhotoRichard Drew-6508ad7993614.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Predsjednik Kolumbije Gustavo Petro najavio je da će Ujedinjenim nacijama (UN) podnijeti prijedlog za priznavanje Palestine kao potpuno nezavisne države, javlja Anadolu.

Na svom nalogu na društvenoj mreži X, Petro je podijelio snimke žrtava izraelskog napada na bolnicu Al-Shifa u blokiranoj Gazi.

“Ovo je masakr u bolnici Al-Shifa koji je pokrenuo izraelski premijer Benjamin Netanyahu. Kolumbija će podnijeti prijedlog UN-u za priznanje Palestine kao potpuno nezavisne države”, naveo je Petro u poruci.

On je najavio da Kolumbija neće kupovati oružje od zemalja proizvođača koje su glasale protiv ili bile suzdržane na glasanju o zahtjevu za prekid vatre u Gazi.

“Demokratske i progresivne zemlje moraju se boriti da spriječe širenje varvarstva u svijetu i da zaštite međunarodno humanitarno pravo”, poručio je kolumbijski predsjednik Petro.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()