Biden: Svijet je poslao jasnu poruku Rusiji

Čak 143 zemlje glasale za rezoluciju kojom se osuđuje ruska aneksija

13.10.2022. 07:22
  • Podijeli:
joe_biden  - reuters-1665551057793.webp Foto: Reuters

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je glasanje u Generalnoj skupštini UN-a poslalo "jasnu poruku" Rusiji.

"Svima su jasni ulozi ovog sukoba, a svijet je kao odgovor poslao jasnu poruku - Rusija ne može izbrisati suverenu državu s karte. Ne može granice mijenjati silom i ne može si uzeti teritorij druge zemlje", rekao je Biden.

Podsjećamo, tri četvrtine odnosno 143 zemlje, glasale su za rezoluciju koja potvrđuje suverenitet, nezavisnost, jedinstvo i teritorijalni integritet Ukrajine unutar njenih međunarodno priznatih granica.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()