Ben Zvi: Hezbolah bi mogao da se uključi u sukob

Tenzije na Bliskom istoku pojačane su nakon što su militanti palestinskog Hamasa ispalili rakete ka Izraelu u subotu, 7. oktobra, na šta je Tel Aviv odgovorio vazdušnim napadima i najavio potpunu blokadu Pojasa Gaze

12.10.2023. 14:30
  • Podijeli:
Tan2023-10-1210521880_8 izrael rat napad hamas AP PhotoOhad Zwigenberg-6527be8f5f8ec.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Libanska militantna grupa Hezbolah mogla bi da se uključi u sukob Izraela i Palestinaca, ali će u tom slučaju odgovor biti oštar, izjavio je izraelski ambasador u Moskvi Aleksandar Ben Zvi.

"Postoji takav rizik. Nadam se da su Hezbolah i Vlada Libana svjesni da će odgovor na takve poteze biti oštar i da će uticati i na militantnu grupu i na libansku infrastrukturu, čime bi se poremetio život cijelog libanskog stanovništva. Nadam se da će svi shvatiti da je to prijetnja za obje strane", rekao je Ben Zvi.

Tenzije na Bliskom istoku pojačane su nakon što su militanti palestinskog Hamasa ispalili rakete ka Izraelu u subotu, 7. oktobra, na šta je Tel Aviv odgovorio vazdušnim napadima i najavio potpunu blokadu Pojasa Gaze.

Hamas tvrdi da je napad odgovor na postupke izraelskih vlasti usmjerene protiv džamije Al Aksa u Starom gradu u Jerusalimu, podsjeća TASS.

U sukobima je do sada poginulo gotovo 1.200 Palestinaca i oko 1.500 Izraelaca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()