Australac s psom preživio dva mjeseca u Pacifiku: Jeli ribu, pili kišnicu

Brod je plovio dva mjeseca u sjevernom Pacifiku

17.07.2023. 22:35
  • Podijeli:
Australac_prezivljavanje_pas_foto_TW-64b54c8ddc3f8.webp Foto: Twitter/@theprojecttv

Tim Shaddock, 51-godišnji stanovnik Sydneya, krenuo je u aprilu sa svojim psom Bellom na put od Meksika do Francuske Polinezije.

Shaddock i njegov pas proveli su na moru dva mjeseca nakon što je brod na kojem su bili zahvatila oluja zbog koje je otkazala elektronika čamca.

Brod je plovio dva mjeseca u sjevernom Pacifiku.

Dva mjeseca kasnije, tačnije prošle sedmice, pronađeni su kod obale Meksika, a ljekari su tvrde da je Shaddock dobrog zdravstvenog stanja, objavio je list “9News“.

Lokalnim medijima je rekao da je prošao kroz “veoma tešku iskušenje na moru”.

“Samo mi treba odmor i dobra hrana jer sam dugo bio sam na moru”, rekao je Shaddock.

Njegov pas Bella je također u dobrom stanju.

Australac je preživio zahvaljujući dobroj ribolovskoj opremi. Hranio se sirovom ribom, a od sunca se sklanjao pod nastrešnicu svog čamca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()