Amerika će osigurati 100 miliona dolara pomoći za Gazu

Pomoć će biti pružena preko “povjerljivih partnera” uključujući agencije UN-a i međunarodne nevladine organizacije, navodi se u saopćenju Bijele kuće

18.10.2023. 18:58
  • Podijeli:
gaza palestina reuters-652ed865badc6.webp Foto: Reuters

Sjedinjene Države će pružiti humanitarnu pomoć vrijednu 100 miliona američkih dolara palestinskom narodu u Gazi i na Zapadnoj obali, saopćila je Bijela kuća.

Pomoć će biti pružena preko “povjerljivih partnera” uključujući agencije UN-a i međunarodne nevladine organizacije, navodi se u saopćenju Bijele kuće.

Finansiranje će pomoći više od milion ljudi da dođu do čiste i pitke vode, hrane, higijenskih proizvoda, medicinske njege i drugih osnovnih potreba, navodi se u saopćenju.

Civili nisu krivi i ne bi trebali patiti zbog Hamasovog užasnog terorizma. Životi civila moraju biti zaštićeni i pomoć mora hitno stići do onih kojima je potrebna, rekli su iz Bijele kuće.

“Nastavit ćemo blisko sarađivati s partnerima u regiji kako bismo naglasili važnost poštovanja zakona ratovanja, podržavajući one koji pokušavaju doći do sigurnosti ili pružiti pomoć, kao i onima koji omogućavaju pristup hrani, vodi, medicinskoj njezi i skloništu,” zaključeno je u saopćenju Bijele kuće.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()