"Amazon" kažnjen zbog prekomjernog nadzora nad radnicima

Nadzorni organ saopštio je da je implementirani sistem mjerio prekide u aktivnostima toliko precizno da je došlo do toga da radnici moraju da opravdavaju svaku pauzu ili prekid i da je, u stvari, to bilo nezakonito

23.01.2024. 18:40
  • Podijeli:
amazon q profimedia-656f229d842a7.webp Foto: Amazon Q

"Amazon" je u Francuskoj kažnjen sa 32 miliona euvra zbog onoga što je državna kontrolna agencija CNIL nazvala "prekomjernim" nadzorom nad radnicima.

CNIL je kaznio "Amazon" zbog podataka snimljenih ručnim skenerima koje koristi osoblje u skladištima tog giganta elektronske trgovine.

Nadzorni organ saopštio je da je implementirani sistem mjerio prekide u aktivnostima toliko precizno da je došlo do toga da radnici moraju da opravdavaju svaku pauzu ili prekid i da je, u stvari, to bilo nezakonito.

CNIL je sistem nazvao "prekomjernim" i izrazio zabrinutost zbog toga što je "Amazon" čuvao podatke prikupljene o radnicima 31 dan, prenijela je agencija PA medija.

Agencija je navela da ne dovodi u pitanje potrebu da "Amazon" ima neku vrstu sistema za praćenje, s obzirom na obim i veličinu kompanije i njene ciljeve o visokom učinku, ali je napomenula da su zadržavanje svih podataka i rezultujući statistički pokazatelji "nesrazmjerni".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()