Reis Kavazović: Posljednja dešavanja u i oko Gaze ukazuju na neodrživost stanja u Palestini i Izraelu

Kao reisul-ulema Islamske zajednice u BiHi još jednom osuđujem svaki oblik nasilja, a naročito stradanje nevinih civila

08.10.2023. 12:25
  • Podijeli:
reis-kavazovic-anadolija.jpg

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović je, komentirajući eskalaciju nasilja u Gazi, pozvao na suzdržanost i traganje za mirnim rješenjem, prenosi Anadolu.

“Posljednje eskalacije nasilja u i oko Gaze još jednom ukazuju na neodrživost stanja u Palestini i Izraelu i potrebu postizanja trajnog i pravednog mira“, poručio je Kavazović.

Kazao je da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uvijek zagovarala mir i osuđivala nasilje i terorizam bez obzira od koga dolazilo, te da to čini i danas.

“Ja kao reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini još jednom osuđujem svaki oblik nasilja, a naročito stradanje nevinih civila. Pozivam sve na suzdržanost i brigu o životima nevinih i traganje za mirovnim rješenjem u zemlji koju svi duhovni potomci Ibrahima ili Abrahama smatraju svetom“, rekao je reisul-ulema.

Podsjetio je da ubistvo nevinih osoba ne može i na smije imati nikakvo opravdanje.

“Ništa nije vrijedno jednog nevino stradalog života i ja molim Uzvišenog Boga da narodu Svete zemlje podari mir koji bi bio vodilja svima u svijetu i da nas sačuva ponavljanja strašnih prizora kojima svjedočimo ovih dana“, poruka je reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()