Vučić tokom sjednice SB: Namjerno kreirani nepodnošljivi uslovi za život Srba na Kosovu*

Vučić je istakao da takva situacija u odsustvu odgovarajuće reakcije može izazvati nepopravljivu štetu opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

08.02.2024. 22:02
  • Podijeli:
vučić sb un tanjug-65c53b56816d3.webp Foto: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju pred Savjetom bezbjednosti UN rekao je da su privremene institucije u Prištini namjerno kreirale nepodnošljive uslove za život Srba na Kosovu i Metohiji, kao i da sprovode sistematske napade na civilno stanovništvo.

Vučić je istakao da takva situacija u odsustvu odgovarajuće reakcije može izazvati nepopravljivu štetu opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da je Srbija zatražila održavanje vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti jer su aktivnosti Prištine takve prirode da mogu nanijeti nepopravljivu štetu za srpski narod, a neposredan povod je potez centralne banke Kosova da zabrani promet dinara.

Vučić je ukazao da ogroman broj stanovnika na teritoriji Kosova i Metohije direktno ili indirektno zavisi od dinarskih primanja iz budžeta Srbije i time su lišeni osnovnih sredstava za život.

"Tražili smo ovu vanrednu sednicu jer razvoj situacije i akcije Prištine mogu izazvati nepopravljivu štetu pre nego što bide održana naredna sednica Saveta bezbednosti na kojoj će se razmatrati izveštaj Unmika", rekao je Vučić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()