Vučić: Srbija se ni na koji način ne miješa u predstojeći popis u Crnoj Gori

Vučić je rekao da nikoga više ne interesuje Đukanovićeva priča o "velikoj Srbiji" i da "nije rijetkost da Đukanović priča gluposti"

18.10.2023. 14:55
  • Podijeli:
Tan2023-10-1109183448_6 aleksandar vučić foto stahinja aćimović-6528e0f609f0d.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Srbija se ni na koji način ne miješa u predstojeći popis stanovništva u Crnoj Gori, već njeni građani treba da se izjasne onako kako hoće, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Vjerujemo da tamo živi značajan broj naših sunarodnika Srba...", rekao je Vučić novinarima u Pekingu, komentarišući izjavu bivšeg crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da je opasno realizovati popis u Crnoj Gori, jer "ideolozi Velike Srbije" žele da "posrbe" Crnu Goru".

On je naveo da je razumio da građani u Crnoj Gori žive u izrazito demokratskoj, evropski najnaprednijoj državi regiona čije popisne komisije i svi procesi su po najvišim evropskim standardima te mu nije jasno čemu tolika nervoza, prenijeli su beogradski mediji.

Vučić je dodao da, ili Milo Đukanović zna da je nešto na prethodnim popisima radio kako bi smanjivao broj Srba ili ili to baš nisu na nekim najvišim evropskim standardima kako se inače hvale.

"Prije će biti da on nešto zna iz prošlosti ili se plaši da ljudi kažu kako se stvarno osjećaju", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nikoga više ne interesuje Đukanovićeva priča o "velikoj Srbiji" i da "nije rijetkost da Đukanović priča gluposti".
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()