Vučić: Rekli su mi - najavi sankcije Rusiji i neće biti sankcija Vulinu

Na pitanje od kog zvaničnika je dobio takav savjet, predsjednik je rekao da se to ne govori

29.07.2023. 11:38
  • Podijeli:
vučić screenshot TV Prva-64a13923e7263.webp Foto: Screenshot TV Prva

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veče prije uvođenja sankcija Aleksandru Vulinu od jednog zvaničnika dobio najeksplicitniji savjet da se to neće desiti ako barem najavi sankcije Rusiji. 

"Da sam veče prije nego što je (američko Ministarstvo finansija) donijelo sankcije Aleksandru Vulinu, ne zvanično uveo sankcije već samo ih najavio, ili napomenuo da će biti promjena u politici, kako mi je rečeno, sankcija Vulinu ne bi bilo, a ja sam ćutao", rekao je predsjednik Srbije gostujući na Prvoj TV.

Na pitanje od kog zvaničnika je dobio takav savjet, predsjednik je rekao da se to ne govori.

"Najeksplicitnije, najjednostavnije tako mi je rečeno, ćutao sam", rekao je on.

"I nemam problem sa tim, moja politika se neće rukovoditi time, Aleksandar Vulin je korektan čovjek, ali da je država u opasnosti, rekao bih mu da podnese ostavku", rekao je predsjednik. 

Dodao je da neće da bilo koji pojedinac bude isped politike države, a da li će država biti u nekom trenutku ugrožena pa ćemo, kako kaže, morati da mijenjamo politiku, to, rekao je, ne zna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()