Vučić podnosi ostavku na mjesto predsjednika Srbije?

Srbijanski mediji pišu da će se u septembru održati vanredni izbori, te da će aktuelni šef države ići u utrku za mjesto premijera

06.02.2023. 18:25
  • Podijeli:
Aleksandar Vučić_Dubravka Đedović_Foto Tanjug Strahinja Aćimović-63da7334b4d4c.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Vanredni izbori u Srbiji mogli bi da budu održani već u septembru, saznaje "Blic" nezvanično u vrhu SNS.

Prema saznanjima Blica, o okvirnom datumu izbora dolazi posleij oštrog govora lidera stranke i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sjednici vrha SNS.

"Bolje je da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu. Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucjenama", poručio je Vučić.

Nagovještaj potpune promjene trenutne političke panorame u zemlji dat je prilikom sumiranja nedavne sjednice Narodne skupštine posvećene Kosovu. Vučić je rekao da je SNS sama u odbrani državnih interesa i da ima narod uz sebe.

Vučić je rekao i da mu je "dosta korumpiranih ljudi koji bi se htjeli obogatiti na račun stranke, često se pozivajući na njega u svojim mutnim poslovima, a kad god se trebalo boriti za državu i narod, bili su prvi okrenuti leđa" , piše Blic.

Vučić je svoj govor završio riječima: Srbija će pobijediti.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()