Varhelyi Crnogorcima saopćio dobre vijesti: Država je spremna za finalnu fazu pristupanja EU

Komšije daleko otišli

26.06.2024. 22:00
  • Podijeli:
brisel eu bih reuters-654b989acd656.webp Foto: Reuters

Evropski komesarza proširenje Oliver Varhelyi na današnjoj konferenciji Crne Gore i Evropske unije u Briselurekao je da je Crna Gora ostvarila značajan napredak te da je spremna za finalnu fatu pristupanja EU.

Varhelyi je rekao da je jasno da je proširenje prioritet i da je danas donijeta važna odluka.

"Danas je historijski momenat, zahvaljujem crnogorskim kolegama na ubrzanju procesa. Danas smo svjedoci uspjeha ovog posla, dostignuća i Crna Gora kreće naprijed prema članstvu u EU. Ova IGC je pokazala da je EU spremna za proširenje i da se otvara finalna faza pregovora sa Crnom Gorom", kazao je Varhelyi.

Ministrica vanjskih poslova Belgije Hadja Lahbib kazala je da su prepoznata dostignuća Crne Gore.

"Crna Gora je posvećena obavezama. Očekujemo da nastavi sa naporima u jačanju nezavisnosti sudstva, da nastavi borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Spremni smo da idemo naprijed i EU je spremna da vas podrži na svakom koraku", poručila je.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić poručio je da od danas proces EU integracija neće više nikada biti podređen partijskim niti drugim interesima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()