Uhapšen muškarac zbog krijumčarenja ljudi: Smjestio migrante u stan, policija pronašla 403 strana državljana

Policija je u stanu koji je osumnjičeni iznajmljivao u blizini centra Subotice pronašla šestoricu iregularnih migranata bez dokumenata

12.07.2023. 13:43
  • Podijeli:
migranti profimedia-0496517859-63c6fca173dc7.webp Foto: Profimedia

S.H., star 59 godina, iz Prištine, uhapšen je u Subotici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je u stanu koji je osumnjičeni iznajmljivao u blizini centra Subotice pronašla šestoricu iregularnih migranata bez dokumenata.

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici. Protiv iregularnih migranata policija će preduzeti mere u skladu sa Zakonom o strancima", kažu u policiji.

U posebnoj akciji pronađena 403 migranta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, prethodnih dana, pronašli su 403 iregularna migranta.

Akcije su sprovedene na području periferije Subotice, kao i na području naselja Palić, a svi pronađeni migranti prevezeni su u prihvatne centre, piše Blic.

"Subotička policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbijednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata", poručuju iz PU Subotica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()