Ubistvo sve šokiralo: Policija sad ispituje da li su djeca otrovana pesticidom

Rođaka vlasnika kuće dodaje da je bračni par u kući živio dvije godine.

03.03.2024. 16:38
  • Podijeli:
policija srbija mup rs (2)-6409921d0a5ff.webp Foto: MUP RS

Na adresi stanovanja bračnog para, koji je prekjuče izvršio samoubistvo skokom sa 17. sprata zgrade u Novom Sadu, pronađena su tijela dvoje dece, a u dvorištu je zatečena kesica otrova, odnosno fungicida, sredstva za zaštitu biljaka, pišu srpski mediji.

– Prazna kesica pronađena je u dvorištu kuće, a policija provjerava da li postoji mogućnost da su djeca otrovana upravo time. Tijela su na obdukciju koja će utvrditi na koji način su mališani izgubili živote – kaže izvor Kurira i objašnjava da trovanje pesticidima, odnosno fungicidima, jako opasno kod ljudi i da stvara paralizu respiratornog centra usljed čega nastupa smrt.

– Kesica fungicida koja je nađena može da se nađe u slobodnoj prodaji i jeftina je. Obično se koristi za vinovu lozu. Otkud to u njihovom dvorištu utvrđuje istraga. U dvorištu kuće u kojoj je ova porodica stanovala ima i drveća i biljaka, pa se utvrđuje da li je to otrov kojim su djeca ubijena ili je slučajnost da je sada tu pronađena ta prazna kesica – objašnjava izvor.


Žitelji Petrovaradina u Novom Sadu, gdje su nađena mrtva djeca stara godinu i tri godine, kažu za Kurir da ovako nešto nisu mogli ni da sanjaju.

– Svi smo u čudu da se ovako nešto dogodilo… Bili su jako mirni i nekako ne možemo da vjerujemo da je neko spreman da ubije svoju djecu. Kažu da su ih otrovali, dali im nešto u hranu i dječica su umrla. Čuli smo da je mlađe dijete nađeno u krevecu, a starije u krevetu, nisu imali povrede, pa sve ukazuje na to da su otrovani – kažu žitelji.

Rođaka vlasnika kuće dodaje da je bračni par u kući živio dvije godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()