U rudniku u Trepči zarobljeno 40 rudara

Zarobljeni rudari su zabrinuti, ali je njihovo stanje stabilno

10.04.2023. 16:06
  • Podijeli:
rudnik_australija_federalna.ba 1-63ede464e75f9.webp Foto: Federalna.ba

Oko 40 rudara rudnika Trepča Jug zarboljeno je u rudniku usred kvara na jednom od liftova.

Kako prenosi portal Reporteri, 10 rudara je već izašlo kroz drugi izlaz.

"Zbog kvara na električnoj instalaciji, oko 40 rudara je zaglavljeno više od 15 sati u rudniku Trepča. Zarobljeni rudari su zabrinuti, ali je njihovo stanje stabilno. Trebalo bi da uskoro njih još 30 izađe na drugi izlaz", rekao je predsjednik Sindikata rudara Ibrahim Jonuzi.

On je dodao i da se nada da će zarobljeni rudari veoma brzo biti oslobođeni.

"Trepča Jug" je jedno od dva preduzeća na jugu Kosovske Mitrovice koje zapošljava isključivo Albance, osim koga postoji i rudnik "Trepča sjever" u kojem su zaposleni Srbi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()