U kritičnom stanju četvoro ranjenih u masakrima, dvoje idu kući

Vitalno su ugroženi djevojčica i dječak iz škole na Vračaru, kao i M.A. /18/ i S. J, koji su ranjeni kod Mladenovca

06.05.2023. 11:20
  • Podijeli:
skola_vracar_pucnjava_policija-645219b10db52.webp Foto: Tanjug

Četvoro ranjenih u masakrima u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca i dalje je u kritičnom stanju, dok će dva pacijenta biti puštena kućama, rekla je ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić.

Govoreći o stanju povrijeđenih, Grujičićeva je objasnila da su vitalno ugroženi djevojčica i dječak iz škole na Vračaru, kao i M.A. /18/ i S. J, koji su ranjeni kod Mladenovca.

"Kada je reč o pacijentima iz škole, devojčica sa žestokim oštećenjem mozga je kritično, kao i dečak koji ima povredu vratne kičme, koga su pokušali da odvoje od mašine, ali to još neće moći. Na svu sreću, kičmena moždina mu nije prekinuta. On ima teške povrede, a njegova najveća šansa je to što je veoma mlad", izjavila je Grujičićeva za TV "Prva".

Prema njenim riječima, djevojka M.A. /18/, kojoj je zbog teških povreda odstranjen dio unutrašnjih organa, direktno je ugrožena, kao i pacijent S.J, koji ima povrede kičme i grudnog koša.

Grujičićeva je istakla da će sa bolničkog liječenja biti pušteni jedan dječak ranjen u školi i mladić povrijeđen u okolini Mladenovca.

Ona je dodala da će dvoje pacijenata iz okoline Mladenovca imati dodatne operacije, a to čeka i djevojčicu i nastavnicu iz škole na Vračaru.

U masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru učenik sedmog razreda ubio je u srijedu osam đaka iz svog odjeljenja i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije.

Mladić iz Dubone kod Mladenovca dan kasnije je likvidirao troje komšija iz sela i usmrtio još petoro ljudi u Malom Orašju, a ranio 14 osoba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()