Sto na sat! Penzionerka jurila, pa se požalila na snimak za kaznu

Ipak, sud ju je proglasio krivom, navodeći da nije narušena privatnost okrivljen

24.02.2024. 21:55
  • Podijeli:
brza-voznja-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Penzionerku (72) iz Istre proglasili su krivom zbog prometnog prekršaja koji je počinila u Tušiloviću kod Karlovca gdje su je nadzorne kamere snimile kako svojim vozilom marke BMW juri čak 105 km/h, iako je najveća dopuštena brzina bila 50 km/h.

Dobila je 390 evra novčane kazne, a moraće platiti i 20 evra prekršajni postupak.

Žalila se na policijski optužni prijedlog, tvrdeći da je niko nije upozorio da se brzina vožnje snima te da je fotografiranjem povrijeđeno njeno pravo privatnosti, pa bi zato kazna trebala biti ništavna, piše Kaptol.hr.

Za slučaj da sud utvrdi njenu krivicu za počinjeni prekršaj, predložili su da joj se olakotno cijeni dosadašnja nekažnjavanost, kao i životna dob, te da joj se novčana kazna umanji, a da joj se ne izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije jer joj je vozilo potrebno za svakodnevni život.

Ipak, sud ju je proglasio krivom, navodeći da nije narušena privatnost okrivljene, prenosi 24 sata.

Prilikom odmjeravanja kazne sud je olako cijenio prethodnu nekažnjavanost okrivljene, kao i činjenicu da je osoba starije životne dobi, dok otegotnih okolnosti sud nije našao

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()