Spašeno 120 zaglavljenih planinara iz Krme i Kota

Među zaglavljenim planinaroma bilo je 35 slijepih i slabovidih osoba

20.07.2023. 15:36
  • Podijeli:
mountains-926672-1920-planine-vreme-vetar-nevreme-covek-pixabay.jpg

Planinari, njih 120 koji su bili zaglavljeni u dolini Krma u Nacionalnom parku Triglav u Sloveniji, uspješno su evakuisani.

Oni su zbog nevremena, koje je u srijedu popodne pogodilo Sloveniju, ostali zaglavljeni u dolini, gdje su, zbog neprohodnih puteva noć proveli u Kovinarskoj kolibi, dok ih je Gorska služba spašavanja snabdijela hranom i lijekovima, prenosi 24UR. 

Među zaglavljenim planinaroma bilo je 35 slijepih i slabovidih osoba, kao i stranih državljana.  

Oni su u toku prepodneva kopnenim putem prebačeni u naseljena mjesta, dok su dvije osobe helikopterom prebačene u zdravstvenu ustanovu.

Zamjenica gradonačelnika Kranjske Gore Klavdija Gomboč zahvalila je svim službama na "nesebičnoj i stručnoj pomoći".

"Ponosni smo na to što se nikom ništa nije desilo", rekla je ona i pozvala ljude da se klone zone vjetrozaštitnog pojasa dok ne dođe do potpune sanacije, a kako bi se izbjegle bilo kakve nezgode.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()