Slovenija šalje Palestini 2,5 miliona eura

Golob je rekao da rezolucija o Gazi, koju je u ponedjeljak, 10. juna usvojilo Vijeće sigurnosti UN-a, daje nadu za rješenje o dvije države

12.06.2024. 13:23
  • Podijeli:
Robert Golob Boštjan PodlogarSTA via Tanjug-652046be8b9bc.webp Foto: Boštjan PodlogarSTA via Tanjug

Premijer Slovenije Robert Golob izjavio je da će njegova zemlja izdvojiti dodatnih 2,5 miliona eura za pomoć Palestini kroz različite programe Ujedinjenih nacija (UN).

Golob je rekao da rezolucija o Gazi, koju je u ponedjeljak, 10. juna usvojilo Vijeće sigurnosti UN-a, daje nadu za rješenje o dvije države.

Golob se u međuvremenu u Jordanu sastao s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom, s kojim je razgovarao o posljednjim dešavanjima u Palestini.

Palestinska novinska agencija WAFA javila je da se Abbas sastao s Golobom u Amanu te da mu se palestinski predsjednik zahvalio na priznanju Palestine kao države.

Golob je rekao da njegova zemlja podržava legitimna prava palestinskog naroda i naglasio da Palestinci imaju pravo na samoopredjeljenje i stvaranje nezavisne države na svojoj zemlji.

Naglasio je neophodnost uspostavljanja primirja u Pojasu Gaze i slanja humanitarne pomoći palestinskom narodu, piše TrtBalkan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()