Skupina velikih kitova snimljena na Jadranu, pogledajte nježne divove

Nakon dojave brzo smo se uputili prema lokaciji opažanja i pronašli ulješure koje su se odmarale, naveli su

08.09.2023. 08:30
  • Podijeli:
jadransko-more-apulija-shutterstock.jpg

Blue World Institute objavio je snimak kitova nastao u dubinama južnog Jadrana i oduševio mnoge.

Njihov status prenosimo u cijelosti:

"Prije dva tjedna obavijestili smo vas o skupini od pet ulješura koje su opažene kod Vela Luke na Korčuli. Nakon dojave brzo smo se uputili prema lokaciji opažanja i pronašli ulješure koje su se odmarale. Životinje su bile izuzetno mirne, a njihova tijela povremeno su 'lebdjela' okomito u stupcu vode.

Kad su se probudile, krenule su lagano u pravcu Sušca. Kad su lagano plivajući stigle do dubine od 200tinjak metara odjednom su ubrzale tempo te su skrenule prema jugu. Njihovo kretanje pratili smo tijekom više sati, a napustili smo ih u sumrak. Napravili smo desetke fotografija njihovih peraja i tijela koje smo već poslali kolegama koji se u Sredozemlju bave njihovim istraživanjem. Sigurni smo da ćemo uskoro dobiti i vijesti o kojim se jedinkama radi!

Mnogi od vas pitali su nas ima li još kakvih vijesti te jesu li ulješure sretno otišle prema dubinama južnog Jadrana. S obzirom da se više nisu pojavljivale vjerujemo da jesu! Naše nježne divove pogledajte u kratkom videu.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji ste nam dojavili vaša opažanja, kako ovih ulješura tako i ostalih dupina, sredozemne medvjedice i morskih kornjača. Opažanja možete dojaviti putem naše aplikacije za mobilne uređaje #MarineRanger ili putem emaila, telefona ili društvenih medija", saopćili su iz Plavog svijeta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()