RTS pozvao BIA da utvrdi kako je snimak Dodika izašao u javnost

"Radio-televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavijesti javnost", zaključili su

26.04.2023. 15:30
  • Podijeli:
milorad dodik screenshot-6449130db5cec.webp Foto: Screenshot

Radio-televizija Srbije (RTS) oglasila se saopćenjem povodom nelegalnog objavljivanja snimka neformalnog razgovora pred snimanje emisije "Oko" u kojoj je gostovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u utorak 25. aprila 2023. godine.

"Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dijela neformalnog razgovora pred početak emisije 'Oko', 25. aprila. RTS je pozvao Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno-informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospio u javnost", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je signal u cjelini bio propušten i Radio-televiziji Republike Srpske zbog čega se nadaju i reakciji MUP-a Republike Srpske.

"Radio-televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavijesti javnost", zaključili su.

O ovom snimku u medijima se oglasio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()