Protesti radnika u Herceg Novom: Poručili Vladi da neće dati komunalna preduzeća

Spriječiti daljnu devastaciju u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" u Igalu

01.05.2023. 15:56
  • Podijeli:
Crna Gora pixabay-643fee3741d39.webp Foto: Pixabay

Zaposleni u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" u Igalu uputili su sa današnjeg protesta apel Vladi da se što hitnije uključi u rješavanje problema radnika te ustanove, kako bi se spriječila njegova dalja devastacija.

Predsjednik Sindikata ovog instituta u Igalu Marija Obradović poručila je da traže hitnu uplatu zarada kroz finansijsku pomoć koju Vlada nikada nije pružila toj ustanovi.

"Tražimo da nam se javno saopšti strateški plan Vlade po pitanju Instituta jer je neophodno da se spriječi njegova dalja devastacija. Tražimo od manjinskih akcionara da doprinesu rješavanju problema", navela je Obradovićeva.

Ona je poručila da zaposleni zahtijevaju da budu uključeni u sve pregovore koji se tiču njihove budućnosti, a od opštine Herceg Novi da sa Vladom nađe rješenje za otkup akcija ili neki drugi model koji će pomoći finansijskoj stabilizaciji.

"Deklarativna podrška nam ne treba. Tražimo hitna konstruktivna rješenja", navela je Obradovićeva i istakla da Vlada zaboravlja da je država većinski poslodavac radnicima Instituta i oglušuje se na njihovo zakonsko pravo da za svoj rad budu plaćeni.

Na protestu u Igalu bili su i predstavnici svih sindikata koji djeluju u okviru Unije slobodnih sindikata Crne Gore, lokalne uprave, udruženja penzionera, građani ali i norveški pacijenti koji se decenijama rehabilituju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđa Keković rekao je da su danas u Herceg Novom da kažu poslodavcima i političkim elitama da je Unija spremna da se bori i da bez radnika nema stvaranja profita i kapitala.

"Krajnje je vrijeme da stvorite dostojanstvene uslove rada kako naše kolege, a pogotovo mladi ljudi, ne bi odlazili iz države", naveo je Keković.

On je poručio da neće dati Aerodrome, Luku, Plantaže, "Elektroprivredu", Vodovod i komunalna preduzeća, ali i ni Institut "Dr Simo Milošević". 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()