Progovorila ranjena nastavnica iz Ribnikara: Boli pomisao da nisam spasila djecu

Svjesna je da nije mogla ništa učiniti

04.12.2023. 07:58
  • Podijeli:
Nastavnica Tatjana Stevanović Ribnikar-656d78645f4fa.webp Foto: PRINTSCREEN/PRIVATNA ARHIVA

Tatjana Stevanović, ranjena nastavnica iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar kaže da je danas fokusirana na svoje tijelo i oporavak. Trudim se da glavu ne uključujem, koliko god više mogu. To je dobar put. Pokušavam da najprije oporavim svoje ijtelo kako bih kasnije mogla da se bavim svojom dušom.

Na pitanje kada je sve prošlo, tiho odgovara:

"Ništa nije prošlo. Još uvijek sve traje. Bila sam dugo odsječena od bilo kakvih vijesti i informacija. Bila sam i svjesna i nisam kada se to događalo. Kad sam se probudila u bolnici, nisam imala sliku cijelog događaja. Nisam znala koliko je djece stradalo. Plašila sam se da jeste, ali nisam znala. Po reakciji moje porodice sam shvatila da je strašno. Mjesec dana sam bila u bolnici bez ikakve informacije", govori Tatjana.

Onda su počeli da joj otkrivaju cijelu istinu, ali ne odjednom.

"Znala sam prvo broj stradalih, ali ne i imena. Porodica mi je odmah rekla da je Dragan ubijen. Poslije toga su mi postepeno govorili imena. I svako to saznanje je bilo jako bolno... Strašno saosjećanje s tugom i bolom svih porodica stradalih, za njih nema riječi utjehe. Dodatno me boljela pomisao da nisam uspjela da sačuvam tu djecu, iako sam svjesna da nije moguće", nastavlja Tatjana.

Tatjana sada čeka operaciju ruke, da joj se izvadi metal koji zamjenjuje kost, jer, prema doktorovim riječima, umjesto kosti od prostrijelne rane imala je kašu.

"Osam mjeseci treba da zaraste da bi se izvadila. Kuk joj posijle ranjavanja nije odmah operisan, već je, srećom, sam zarastao, ali i on propada, pa bi morao da se ugradi veštački.

Pošto je metak ušao bočno u stomak, oštećen je i nerv koji kontroliše kvadriceps i taj dio noge. Zbog toga Tanja dugo nije mogla da pomjeri lijevu nogu, pišu Kurir i Telegraf.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()